Ballina | Lajme | Vëllau i "Komandant Kumanovës", 372 pyetje për Fatmir Limajn

Vëllau i "Komandant Kumanovës", 372 pyetje për Fatmir Limajn

Madhësia e germave: Decrease font Enlarge font

Vëllai i Ismet Jasharit, komandant “Komunava”, Murat Jashari, përmes një letre publike, ia ka parashtruar 372 pyetje deputetit Fatmir Limaj.

Ai ka thënë se me pyetje të tilla, do të përballen edhe shumë të tjerë si Hashim Thaçi, Azem Syla, Ali Ahmeti e shumë të tjerë./Indeksonline/

(Më poshtë gjeni letrën e Murat Jasharit, vëllait të Ismet Jasharit, komandant “Kumanova) 

“Këto Pyetje – Testament, që sot po ia përcjelli z.Fatmir Limaj, paralajmëroj opinionin publik, se me pyetje të kësaj natyre – në ditët në vijim, do të përballen edhe: Ali Ahmeti, Xhavit Haliti, Azem Syla, Adem Grabovci, Hashim Thaçi, Emrush Xhemaili, Gafur Elshani, Ibrahim Kelmendi, Jakup Krasniqi, Fazli Veliu, Ramush Haradinaj (urojmë që sa ma shpejt të lirohet si i pafajshëm nga gjyqi i Hagës) dhe Musa Xhaferi (të cilin as kujdestar nëpër demonstrata nuk e kemi lënë) ka shkrzuar në letrën e tij (pyetësore) drejtuar Fatmir limajt Murat Jashari i vëllau i Ismet Jasharit, komandant “Kumanova”.

1. Cili është vendi ku u orgnizua tubimi për themelimin e partisë suaj dhe emërtimi i tij (fshati, mahalla apo qyteti, lagjja apo bjeshka. etj)?

2. Si quhet pronari i vendit ku ju u tubuat?

3. Nga ju erdhi ideja për të formuar këtë parti?

4. Na thuani emrat e gjithë të tubuarve ose të atyre që ju mbani mend?

5. Sa delegatë patë në atë „kuvend“ themelues të partisë?

6. A flitshin të gjithë delegatët shqip, pra a e kishin gjuhë amtare – shqipen?

7. Cili ishte mbajtësi i protokollit?

8. Sa delegatë kombëtar (Kosvarë) ishin në Kuvend?

9. Prej trojeve shqiptare, kishte delegatë në kuvend – që gjuhë amtare kishin shqipen?

10. Patët të ftuar mysafir kombëtar, të vllaznim-bashkimit e ndërkombëtarë në atë kuvend?

11. Prej sa Republikave të Jugosllavisë kishit mysafirë aty?

12. Prej cilave Republika?

13. Cilët ishin organet e partisë?

14. Kë e zgjodhët kryetar?

15. Sa veta pati kundër për zgjedhjen e kryetarit?

16. Kishte Partia Statut e Program?

17. Cili ishte motivi dhe objektivi i partisë ?

18. Sa herë kini bërë mbledhje pas themelimit të partisë?

19. A keni zhvilluar Mbledhje të Përgjithshme apo Kongres të partisë dhe ku e kur i keni mbajt ato?

20. A keni pasur anëtarësi të obliguar ndaj aderimit në parti?

21. Sa anëtarë në vitë keni regrutuar?

22. Kur e formuat partinë, kushë ua ndante detyrat?

23. Sa vetë kanë qenë që pranuan informatat e juaja?

24. Pranuesit e informatave a flitshin gjuhën shqipe?

25. Gra a meshkuj ishin ata/ato?

26. Sa gra?

27. Sa meshkuj?

28. Për informatat e dhëna, me çka ju shpërblejshin?

29. Keni kryer shkollën e mesme?

30. Keni bashkëpunuar me Shërbimet Informative të shteteve të botës?

31. Të Europës?

32. Po me të shteteve sllave?

33. Me cilat?

34. Çfarë nxënësi keni qenë?

35. Më 1981 ka pasur demonstrata gjithëpopullore, a dinit për to?

36. Si i ndjenit ata demonstrata?

37. A ishit pjesëmarrës, edhe se keni qenë shumë i Ri?

38. Po vëshgues?

39. Keni pasur të familjes e farefisit në ato demonstrata?

40. Kanë qenë të burgosur apo të vrarë ndonjëri?

41. Kush ishte i burgosur?

42. Kush i vrarë?

43. Në demonstratat gjithëpopullore të viteve 1988-89, a ishte partia e juaj pjesëmarrëse?

44. Vëzhgues për të mbledhur informata?

45. Më 2 Nëntor 1989 kur u vranë Afrim Zhitia e Fahri Fazliu, ku ishe?

46. Kush ta dha lajmin për vrasjen e tyre?

47. A e ke ditur se Afrim Zhitia e Fahri Fazliu ishin Drejtuesit Politik të LPRK-së?

48. A i ke njohur këta dy burra të mdhejë?

49. A ja ke njohur shpirtin këtyre dy viganëve?

50. Në kohën e grevës së minatorëve – shkurt 1989, me atë parti ku ishit?

51. Më 23. 03. 1989, kur u hoq Autonomia, ku ishit ju anëtarët e kësaj partie?

52. Në protesta gjithëpopullore mbas hekjes së autonomisë, ku ishit ju me atë adalet parti?

53. Pjesëmarrës apo vëzhgues?

54. Në pranverë të vitit 1990 kur vriteshin në protesta me flamur në dorë trimat e trimreshat, ali ajetët e ilfete humollët ku ishit ju me atë parti?

55. Çfarë veprimtarie konspirative bënte partia e juaj?

56. A keni patur të afërm ose të familjes tuaj që kanë qenë dhe kanë mbet policë të shkaut deri në ditën që u çlirua Kosova?

57. Keni pasur e ndërruar femra kur keni qenë të rinj?

58. Sa gjithësejt ke pasur?

59. Keni mashtruar e bërë për vehte femrat e shokëve?

60. Keni mashtruar e bërë për vehte gratë e shokëve?

61. Keni tentuar për të mashtruar gratë e shokëve, apo ju kanë refuzuar?

62. Çka ju kanë thënë?

63. Jeni të martuar?

64. Keni fëmijë?

65. Keni tradhëtuar gruan ndonjëherë?

66. Nëse po, sa herë?

67. Keni fëmijë jashtë martesore?

68. Nëse po, Sa?

69. Dinte gruaja për këta fimijë? Po fëmijët e gruas me të cilën ke lidh kurorë, a din për këta fëmijë?

70. Nëse po, a i keni njoftuar?

71. Shoqërohen tani?

72. Po nënat e tyre?

73. Kur filloi lufta çlirimtare kush ishte kryetar i partisë suaj dhe si u koordinuat me LPK?

74. Nëse është e vërtetë që e kishit krijuar partinë qysh në vitin 1988 apo 1989 ishit pionerë apo rini?

75. Cili ka qenë koordinatori i juaj me LPK-në?

76. Cili ka qenë koordinatori juaj me Shtabin Qendror (Shtabin e Përgjithshëm) të cilin e ka bërë me dije Rexhep Selimi vitin e kaluar?

77. Ju si parti a e njihnit veprimtarinë e LPK-së deri atëherë apo kini vepruar jashtë strukturave të saj?

78. Nëse është e vërtetë që patët krijuar parti para 12 vitesh (1988), atëherë a mund të sqaroni (popullin) nëse Xhavit Haliti dhe Azem Syla a bënin pjesë në atë partinë tuaj. Nëse po, prej fillimit apo ma vonë?

79. Po Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli (Luli) kur janë antarësuar në partinë tuaj?

80. Kur Hashimi e Luli shkuan në Mbledhjen e LPK-së në Tiranë, mbajtur te Klubi i Shkrimtarëve, më 23 maj 1998, a kishin qenë deri atëherë anëtarë të partisë suaj? Nëse ishin, ju i çuat qëllimisht për të marrë nën kontroll LPK-në bashkë me Azemin dhe Xhavitin?

81. Cili ka qenë fondi i juaj financiar, emërtimi, sa para grumbulluat për luftën, kush e drejtonte atë fond, sa para keni harxhuar dhe sa humbën në fund të luftës?

82. A kishit ndërmend që ta prisnit daljen nga burgu të Ukshin Hotit më 17 maj 1999 dhe nëse nuk e kishit, pse nuk e kishit parashikuar?

83. Në mbledhjen e Shtabit të Përgjithshëm, kur u emrua Ekrem Rexha (Komandant Drini) komandant për Zonën e Pashtrikut, a ke qenë prezent?

84. Kush e propozoi? Po në Shtab të Përgjithshëm më pas, kush e emroi?

85. A e dinit se Ekrem Rexha ishte anëtar i partisë së Mira Markoviçit?

86. Nëse jo, Pse jo? Dhe me çka merrej Luli?

87. A keni pasur G2-sh?

88. Anëtarët e SHP a e kanë analizuar si ra në pritë Remzi Ademi (Komandant Petriti) më 15 Gusht 1998?

89. Anëtarët e SHP të UÇK-së a e kanë analizuar si ra në pritë Mujë Krasniqi (KAPUÇI) me bashkëluftëtarët në kufirin Shqipëri-Kosovë, në dhjetor 1998? A bashkëveproi Azem Syla dhe Zeka me ata brenda se nisej kollona dhe a e dinit që përgjoheshit në telefon? Kur e dinit pse flisnit hapur?

90. Edhe sa të këtillë ngjarje-incidente ka pasur në frontet e luftës?

91. SHP i UÇK-së pse nuk i ka shqyrtuar e analizuar këto raste?

92. A keni patur evidentim të regullt për çdo ngjarje, aksion dhe mosveprim? Nëse po, pse ende nuk janë bërë publike, për çka i ruani?

93. Më 23. 03. 2000 shkuat në Gjilan me Hashim Thaçin, Halil Selimin e të tjerë. Urgjentisht ftuat udhëheqësit politik e ushtarak të UÇPMB-së, apo jo? Pse aq urgjent?

94. Kërkuat ndërprerjen e luftës çlirimtare, a po jo?

95. Kush ju detyroi?

96. Pse e penguat dhe e ndërpretë atë luftë çlirimtare?

97. Pse asnjë kallash të Brigadës 121 „Komandant Kumanova“ nuk e dhatë për nisjen e luftës çlirimtare në Zonën e vendlindjes së Komandantit tëndë, „Ismet Jasharit – Kumanovës“?

98. Tri herë t’i kam dërguar udhëheqësit e këtij Sektori, a po jo?

99. Pse pengove ti dhe antarët e tjerë të Drejtorisë Politike luftën çlirimtare të UÇ Kombëtare? Për çfarë e keni nis Hoxhën në Sharr kur luftohej nga UÇ Kombëtare dhe çka u ka raportuar kur ra Kalaja e Tetovës?

100. Pse e ke „ndërsye“ Komandant Kumanovën me e vra Gani Krasniqin?

101. Komandant Kumanova a u kërkoi telefon?

102. Pse nuk i dhatë telefon? Kush të urdhëroi që të mos i jepni telefon?

103. Fillim korriku 1998. Aksionet ushtarake (me eksploziv) që janë kryer në IRJM, në Shkup te hekurudha, në Tabanocë, në hekurudhë, dhe në kazermën ushtarake në Kumanovë, mbrenda rrethojës 16 m. Për këto aksione a ke ditur?

104. A e ke ditur se këto tri aksione janë krye në një kohë?

105. A e ke ditur se kush i ka udhëheq këto aksione ?

106. A e ke ditur se këto aksione i ka udhëhequr Komandant Kumanova?

107. Pse SHP pengojë, që mos të dilet me Komunikatë?

108. Mos ishte Marëveshja e Crans-Montana, e Zvicrrës – pengesë?

109. Apo tjetër problem ka pasur?

110. A e dini në detaje ku ka qëndrue problemi?

111. Komandant Kumanova ka mesi i Gushtit 1998 ka pasur me ardhë në Zvicër, për kontroll mjekësor për dorën, a ke pas dijeni për këtë?

112. Ai është bërë gati me ardhë në Zvicër për disa ditë. Ka hekur mjekrën. Unë pasaportën ja pata lënë në vend të sigurtë. Ismeti e ka ditur se ku. Po ti a ke qenë në dijeni?

113. Pse nuk i dhatë leje pushimi?

114. Në natën e 24/25 Gusht 1998 për çka shkoi Elmi Reçica në Kleçkë?

115. Çfarë misioni kishte Elmi Reçica atë natë?

116. Më 25 Gusht është vrarë Komandant Kumanova, a po jo?

117. A keni bërë Raport të hollësishëm për rrethanat se si u vra? Nëse po, kujt ia ke dorzuar atë raport? Nëse jo, pse nuk e ke bërë atë raport?

118. Kush ta dha lajmin i pari për vrasjen e Komandant Kumanovës? Po ti ku u ndodhe kur u vra Kumanova?

119. Më 02 dhjetor 1998 Shukri Buja (Gazetari), i ka dhënë lajmin familjes për vrasjen e Ismet Jasharit. A është kështu?

120. Pse me 100 ditë vonesë?! Ku është arsyeja?

121. Herojt e Popullit nuk janë të mahallave, a po jo?

122. Komandant Kumanovën e shpallët Hero të Kosovës, a po jo?

123. Si ishte betimi i luftëtarëve të lirisë me Emblemën e UÇK-së, a e mban mend?

124. Kur vjenë në Kosovë gruaja e Komandant Kumanovës, Habibja, me fëmijët e vetë, me bë homazhe dhe me vendos lule te varri i Burrit dhe i Babait të vajzave të Komandant Kumanovës (Donika, Monika, Marigona, Margarita e Arta) pse duhet të paguajn në kufi Maqedoni-Kosovë 50 Euro, apo s’e dini këtë?

125. Çfarë Statuti dhe tretmani në Kosovë ka familja e Komandant Kumanovës?

126. Ndërtimin e shpijës në Orizare për familjen e Komandant Kumanovës, qe katër vjetë e ke nisur, a po jo?

127. A duhet t’ju jemi si familje mirënjohës për mosmbarimin e saj, a po jo?

128. Pse nuk u përfundua ajo shtëpi? Kush të dha urdhër mos me e viju ndërtimin?

129. Më 2001 e pata sjellë familjen e Komandant Kumanovës në Shqipëri, që të jenë më afër vendlindjes së Babës së tyre. Të dëgjojnë krismat e pushkëve të

luftëtarëve të lirisë – të Brigadës 113 „Ismet Jashari“, me Emblem të UÇKombëtare. Në atë shtëpi ku kanë ndejtur familja e Ismet Jasharit, kanë qenë edhe prindërit e tu me dy vajzat e tyre, e ke ditur, a po jo?

130. Aty afër ke qenë edhe ti, bëjshe qejfe në hotele, e Adem Grabovci 200 DM për hotel natën ta paguante, a po jo?

231. Pse nuk erdhe me e vizitue familjen e Kumanovës?

232. A e dini se sa dëshmorë të kombit, janë vrarë me Emblem të UÇK-së?

233. A e dini se sa familje të dëshmorëve të kombit – të vrarë me Emblem të UÇK-së ndodhen në Mërgatë?

234. Sa vajza dhe djem janë gjithësejt bij dhe bija të dëshmorëve të kombit, rënë në luftën për çlirimin e Kosovës, 1997-1999?

235. A e dini se si jetojnë familjet e dëshmorëve?

236. A e dini se sa invalidë të luftës së lavdishme të UÇK-së ka?

237. Sa fëmijë gjithësejt të familjeve të kësaj kategorie ka aktualisht?

238. Sa djem e sa vajza?

239. Si jeton kjo kategori e luftës?

240. Sa veteranë të luftës së lavdishme të UÇK-së ka dhe sa të tjerëve ua keni dhënë padrejtësisht këtë të drejtë?

241. Sa fëmijë janë të kësaj kategorie të luftës?

242. Sa djem e sa vajza? Sa janë të mitur dhe sa janë të rritur? A keni evidenca të tilla ju dhe shoqatat e drejtuara nga ju?

243. Sa prokurorë, gjygjtarë e policë të kohës së Millosheviqit janë emëruar e punësuar në Qeverinë ‘Thaçi 1′ dhe ‘Thaçi 2′?

244. A e din ti këtë?

245. Nëse jo, Pse jo?

246. Sa deputetë të PDK-së janë bërë milionerë, kurse në Zvicër e Perëndim kanë jetuar prej ndihmave sociale?

247. A e din ti këtë?

248. Nëse jo, Pse jo?

249. Si u pasuruan Kryetarët e komunave dhe këshilltarët komunal?

250. A e din ti këtë?

251. Nëse jo, Pse jo?

252. A e keni bërë pas luftës Raportin Financiar për shpenzimet gjatë luftës?

253. Nëse jo, pse nuk e keni ba? Arsyet.

254. A janë zhvilluar Kuvende apo Mledhje të Përgjithëshme të Veteranëve të UÇK-së, sa dhe kur?

255. A keni dhënë llogari në ato kuvendet e Veteranëve se sa para (Dollarë USA, Franga Zviceriane, Marka Gjermane, Rubla etj) janë grumbulluar në të gjithë degët e Fondit ‘Vendlindja Thërret’? A i keni këto evidenca. A u keni dhënë dëshmi të gjithë atyre që kanë kontribuar? A i kini kopjet e atyre grumbullimeve?

256. Sa para u harxhuan për luftën dhe sa mbetën në fund të luftës?

257. Sa para i keni dhënë secilës Zone Operative të UÇK-së, cilëve ua keni dorzuar, sa u keni dorzuar, si janë harxhuar, a ka raportime nga ata, apo i keni dhënë qesim?

258. Sa para u keni dhënë secilit Antar të Shtabit të Përgjithshëm, përse ua keni dhënë dhe si i kanë harxhuar, a ka evidenca nga ata dhe raporte po nga ata? Po kur QPK erdhi në Prishtinë, sa para u gjetën në bankën e Kosovës, kujt ia shpërndatë dhe nga sa u dhatë?

259. Sa para u kanë dhënë personalisht Antarët e Shtabit të përgjithshëm komandantëve të zonave në dorë dhe a kanë dokumenta për këto?

260. A ka ndodhur që ndonjë veteran i UÇK-së të ketë kërkuar të jepet llogari në Kuvendet e Veteranëve të saj dhe ç’përgjigje u keni dhënë, apo i keni denigruar?

261. Po në Kryesinë e PDK, e cila përbëhet nga ish Drejtoria Politike e UÇK, a e keni diskutuar këtë lloj llogaridhënie për fondet e grumbulluara gjatë luftës?

262. Nëse e keni diskutuar, në çfarë përfundime keni dalë dhe çfarë vendime keni marrë dhe si i keni zbatuar ato?

263. Në Qeverinë e Përkohëshme, kryeministër ka qenë Hashim Thaçi, a po jo?

264. Ministër i Finasave ka qenë Adem Grabovci, a po jo?

265. Ky Grabovci a ka raportuar ndonjëherë si gjatë luftës edhe pas saj se sa para ka pasur dhe si i ka harxhuar, ku i ka harxhuar, sa kanë mbet dhe si i keni përdorur pas lufte?

266. Nëse ka raportuar pse nuk i bëni publike ato raportime?

267. A e dini sa veprimtarë të Fondit „Vendlindja Thërret“ kanë qenë? Mujë Rogovën për atë mosraportim e keni shpërbly me pozitën e rektorit të Universitetit të Prishtinës?

268. Nëse jo, Pse jo?

269. Sa mjete janë grumbulluar nga secili prej tyre? A ka evidenca të sakta rreth tyre?

270. Nëse s’ka, pse nuk janë ba ato evidenca?

271. A e dini veç e veç për shtete se sa veprimtarë të tillë kishte?

272. Nëse jo, Pse jo?

273. Sa persona (familje) kanë kontribuar brenda Kosovës për luftën, me çfarë kanë ndihmuar? Kush ishte caktuar me i evidentuar ato?

274. A dihen të gjitha familjet me emra që kanë mbështetur luftën dhe si i kanë mbështetur?

275. Po familjet që e kanë kundërshtuar UҪK-në a janë të evidentuar? Po personat që i kanë shërbyer haptas Serbisë gjatë luftës, a i keni në evidencë?

276. Sa ka kushtuar lufta?

277. A e din ti këtë?

278. Nëse jo, Pse jo?

279. A ishte Komandant i Përgjitshëm i UÇK-së Azem Syla (Daja) dhe Kush e emroi?

280. Pse ky alamet Komandanti nuk kërkojë të bëhet Raporti përfundimtar për luftën?

281. Pse nuk e ka bërë ai vetë, pasi ishte edhe Ministër dhe ty të kish zevendës ministër, apo jo? Cili është kontributi yt në këtë mosraportim dhe mos bërje analize? Po kryeministri i QPK, çfarë urdhëra u ka dhënë lidhur me mos kryerjen e asaj analize?

282. Po nga Shtabi Përgjithshëm analiza e luftës a është bërë? Po ndonjë akademi shkencore për atë luftë pse nuk keni organizuar këto 13 vjet pas lufte?

283. Agim Çekun kush ua rekomandoi për të zevendësuar Bislim Zyrapin dhe pse një muaj pasi patën filluar bombardimet e NATO-s? Ku ishte ai më herët?

284. Mjetet e mbetura të Fondit „Vendlindja Thërret“, që ishin pare të djersës e gjakut, ku i çutë?

285. A keni bërë Raport për çdo luftëtar të vrarë, tani dëshmorë; rrethanat e vrasjes, si u vra, në cilën betejë? Apo mshifeni pas librave që boton Redaksia e Dëshmorëve pranë Radio Kosova e Lirë? A e keni financuar atë Redaksi dhe për sa vëllime?

286. A keni bërë Raport veç e veç për çdo të plagosur; ku u plagu, në cilën betejë, ku i ka plagët? A ka raport mjekësor për secilin të plagosur?

287. Pse Jo?

288. Nga kush u erdhi urdhëri me i arrestu Behajdin Allaqin e Shaban Shalën kur ata mbrritën në Kleckë?

289. Behajdin Allaqit e Shaban Shalës natën kush ja çojke qebet, e ditën ia merrke?

290. Kur erdhën me e marrë dy vetë te burgu i Kleçkës, Behajdin Allaqi e Shaban Shala a i kishin kambët të lidhura, sikurse i kishin edhe duart?

291. A e ke ditur se Behajdin Allaqi ka qenë antëtar i Komitetit Drejtues së LPK-së?

292. A e ke ditur se Afrim Zhitia krahë të djathtë ka pasur Fadil Vatën e Xhemajli Berishën?

293. A e ke ditur se Afrim Zhitia në krahë të majtë ka pasur Behajdin Allaqin e Arif Seferin (ky i fundit nga Kumanova)?

294. Ku mbetën antarët e tjerë të Komitetit Drejtues të LPK-së?

295. Mbledhja e III-të e Përgjithshme e LPK-së u mbajt më 4 tetor 1991, në Ujmir (Klinë), në shtëpinë e Sadri Shalës, ke qenë i informuar për këtë mbledhje dhe nga kush?

296. Partia e juaj kishte të deleguar ose përfaqësues në atë mbledhje, në Ujmir?

297. A mund të na i japësh të deleguarit me emër e mbiemër?

298. A kanë raportuar në kryesinë e Partisë suaj këta delegatë, kur dhe ku?

299. Mbledhja Konsulltative e LPK-së, u mbajt në Kollare (Kërçovë) në prill të vitit 1993, ke ditur për këtë mbledhje?

300. Partia e juaj kishte delegatë në atë mbledhje?

301. Cilët ishin ata delegatë, emri dhe mbiemri?

302. Delegatët e Partisë suaj që ishin në atë mbledhje a kanë raportuar në Kryesi?

303. Kjo Mbledhje, Behajdin Allaqin kishte caktuar anëtar të Komisionit për organizimin e Mledhjes së IV-të të LPK-së. A dinit ju për vendimet e asaj mbledhjeje?

304. Mbledhja e IV-të e Përgjitshme e LPK-së është mbajtur në korrik të vitit 1993, te Kodra e Trimave në Prishtinë, në shtëpinë e Maliq Brajshorit. Ke ditur ti dhe Hashimi për këtë mbledhje?

305. Keni pasur të deleguar nga partia e juaj përfaqësues në atë mbledhje?

306. Cilët ishin delegatët e partisë, emri dhe mbiemri?

307. Delegatët e asaj mbledhje, a kanë raportuar në kryesin e Partisë suaj?

308. A e dini sa veprimtarë të LPK-së e LKÇK-së janë arrestuar që kishin marrë pjesë në këto tri mbledhje?

309. Ku është Xhavit Haziri ???

310. A i ke njohur Ali Ukën e Remzi Hoxhën? Kur u vra Ali Uka në Tiranë, me cilin flinte në banesë dhe a ishte ky person anëtar i partisë suaj? A të ka tregu gja ai person rreth vrasjes së Aliut?

311. Po anëtarët e Kryesisë së Partisë suaj a i kanë njohur Ali Ukën e Remzi Hoxhën?

312. A e din ti dhe kryesia e partisë tuaj si janë zhdukur në Shqipëri këta të dy?

313. Ke qenë Drejtor (Drejtorisë Politike) i Policisë Ushtarake, a është kështu?

314. Pse në Qershor 1999 në Prizren i bëtë atentat nënës biologjike të UÇK-së?

315. Vetëm pse e kishte LPK-ja në Program për ta bërë realitet Programin e Lidhjes së Prizrenit?

316. Çfarë faji pat bërë LPK që ia ndërrut programin?

317. LPK ishte armikja e përbetuar e pushtuesve sllavë. A është kështu?

318. Çfarë të keqe e mëkati kishte bërë Komandanti Legjendar Adem Jashari, pse ishte anëtar i LPK-së, nuk e mbështesnit dhe nuk e furnizonit apo jo?

319. A nuk e dëshmoj LPK-isti Adem Jashari se është për çlirim e bashkim kombëtar? Po ju për çfarë ishit që nuk e mbështesnit?

320. Kur është vrarë Adem Jashari, a pati pjestarë të partisë suaj që e festuan atë natë?

321. Cili?

322. Cili Shërbim Informativ ju këshillojë ta bënit atentatin mbi LPK-në?

323. Populli shqiptar mbi 2000 vjet i pushtuar nga romakët. Mbi 530 vjet i pushtuar nga osmanët. Për 100 vjet nënën pushtime sllave. Kurrë gruaja e martuar shqiptare nuk e kishte ulur kokën e ta shese nderin femror për t`iu siguruar kafshatën fëmijëve. A e keni vërejtur këtë fenomen trishtues z. Limaj? Tani pas luftës çlirimtare po thoni se populli është i lirë. Pse po ndodhë ky fenomen i prostituimit të gruas shqiptare? Për këtë luftuat? Kjo pyetje i parashtrohet të gjithë politikajve që kanë marrë dhe do të kërkojnë votën e popullit, për me u ulë në karriken e pushtetit qendrorë e lokal!!!???!!

324. Në janar të vitit 2000, në odën e Xhelë Shalës, në Banjë, aty ka ora 03.30 e mëngjezit, më pate thënë se për stinën e verës që e pritshmi, pra për pushime, do t’i bëje gati dy banesa në Prishtinë. Një për familjen e Ismetit, një për familjen time. Ta ktheva menjiherë përgjigjen, apo jo, dhe a të kujtohet çfarë të thashë?

325. Ato Banesa janë të tuat tash?

326. Të babës tënd i ke?

327. Apo „miraz“ i ke?

328. Nuk e derdhi gjakun vëllai jem për banesa, o Fatmir shoku, por vetëm me çlirue e me bashkue popullin tonë. A ishte kështu? (Atëherë, pse në kushtetutën tuaj e keni vendos se nuk do të bëni asnjë lloj bashkimi dhe ndryshimi kufijsh dhe nuk ia lini popullit të vendos)?

329. Po atë natë, në Banjë, të thashë; kujdes Fatmir, këta që po ta rrehin shpinën, për atë histori çka ke bërë gjat luftës, kanë me u ngritur nga dalë lart ku e kanë synimin, në pushtet dhe dikur kanë me të hudh ndoshta edhe në burg. A është kështu? A të ndodhi kështu?

330. Sa bodigarda i ke?

331. Shtëpinë në Bajë me të kujt pare e ndreqe?

332. Po Villën ku banon me familje në Prishtinë me çka e bane?

333. Po edhe gjashtë Villat tjera me paret e kujt i bane? A ke evidencë Bankare?

334. Po veturat?

335. Djalin për shkollim në SHB-a me të kujt pare e financove?

336. E shumë të tjera, a po?

337. Po shokët e tu të partisë ku i kanë në shkollë fëmijët?

338. Kanë bërë shokët e partisë tande pasuri?

339. A i keni vizituar familjet e Tahir Sinanit e Indrit Carës, (të dy Dëshmorë të kombit), ndonjëherë? Po ata që kanë mbet gjallë a i keni thirrë ndonjëherë?

340. Nëse jo, Pse jo?

341. Pse jo, apo ngaqë i kishte shkolluar e edukuar Enver Hoxha?

342. Po ata Oficerë e Gjeneralë të Shqipërisë londineze, që i kishte shkolluar Enver Hoxha dhe ishin të gatshëm në beteja e fronte jetën me dhënë dhe që luftuan bashkë me ju, a ua mbani mend emnat?

343. A i keni ftuar të gjithë sëbashku, të paktën njëherë dhe me ua shtrëngue dorën e me u thanë falemnerës që na ndihmuat?

344. Kemi dëgjuar e marrë vesh se të gjithë ata oficerë që patën ardhë me luftu në Kosovë i keni ndjek dhe në vend të tyne keni marrë do tjerë që u kanë lëpi të prapmen, a është e vërtetë? Mandej këtyne laperëve u paskit lidhë edhe pension, a s’është kështu?

345. Kur Partia e juaj e famshme në Parlamentin tragjiko-komik të ‘Kosovo *1244′ shpalli Pavarësinë e Kosovës, a i ftuat familjen e Zahir Pajazitit, Edmond Hoxhës, Hakif Zejnullahut, Agim Ramadanit, Fehmi Lladrovcit, Xheve Krasniqi-Lladrovcit, Sali Çekut, Ramush Haradinajt, Muj Krasniqit-Kapuçi, Adrian Krasniqit, Tahir Sinanit, Andrit Carrës, Komandant Kumanovës, Jusuf e Bardhosh Gërvallës, Kadri Zekës, Rexhep Malës, Nuhi Berishës, Tahir Mehës, Zija Shemsiut, Afrim Zhitisë, Fahri Fazliut, Xhemajli Berishës, XHAVIT HAZIRIT, Ali Ajetit, Ahmet Axhiut, Behajdin Allaqit, Arif Seferit, gjeneralë e oficerë të Shqipërisë londineze, që ishin në fronte lufte me emblem të UÇK-së, gjithë veteranët e LPK-së si dhe gjithë veteranët tjerë të çështjes kombëtare të

trojeve etnike, apo u mjaftuat veç me vëllaun e Adem Jasharit? Adem Jashari po të ishte gjallë nuk do të bënte sikur ju, apo jo?

346. Po ndonji fletë mirënjohjeje a u keni shpërnda oficerave prej Shqypnie që morrën pjesë në luftë, sikurse keni ba me të gjithë rugovistët që u kanë dhënë pare pas lufte dhe i keni ba edhe veprimtarë të luftës?

347. Nëse jo, Pse jo?

348. Po kur e festoni çdo vit festën e “pavarësisë” së Kosovës, a i keni ftu ndonjiherë ata të Shqypnisë?

349. Për kë e keni shpallë „Pavarësinë e Kosovës“?

350. Për horrat e dilinxhitë?

351. Të gjithë të moshuarit e të rinjtë, që takoj më thërrasin Baca Murat. Në gjithë hapsirën shqiptare ka të shkojë. Po, po edhe të Mërgatës, o Fatmir shoku. A është kështu? Po ju pse na keni harru?

352. Nuk u kam kërku as veturë dhe as bodigarda ! A e dini këtë?

353. Ma i varfëri prej shqiptarëve materialisht në Zvicër unë jam! A e dinë këtë? A e din se gjithë pasuninë teme ua dërgova juve atje në malet e Kosovës?

354. Me ndihma sociale jetoj. A e din këtë?

355. Kanjëherë nuk kam pare as për bukë e cigare, por kurrë nuk ju kam thënë dhe përkulur. A e din për këtë?

356. Unë i takoj asaj shtrese e kategorie të popullit tim, që jam i pasur nga mendja, shpirti dhe zemra. Kasollë nuk kam mundër të ndreqi, por shtëpi kam zemrat e rinisë së artë të popullit liridashës! Për çështje të popullit e Atdheut, aqë sa dij, nuk lëshoj rend! A e din këtë?

357. Vëllaun tim Xhemalin, që e dua ma shumë se fëmijët e mi, para vdekjes të sëmurë e të shtrirë në spital e kam pasur. I çova të fala, duke i thënë: „I thuani Xhemës, në tjetër botë shihemi! Nuk e kam koritur! Atje ku shkojnë njerëzit me ftyrë e emër takohemi e kënaqemi!“ A e din këtë, o Fatmir shoku?

358. Po, ama, jam faqe bardhë dhe shumë krenarë për emrin që e mbaj, që më ka pagëzuar Nënemadhja Nurije! A është kështu?

359. Lëviz i lirë e nuk frikohem prej askujt. Vetëm prej Zotit – e mos të gaboj diç për popullin! A është kështu?

360. Jetën e jetojë në liri. A është kështu?

361. Ftyra, nderi e emri e mbajnë njeriun dhe njerëzimin. A është kështu?

362. Këto virtyte njerëzore i ruaj me xhelozi e fanatizëm, o Fatmir shoku! A e ke kuptuar këtë?

363. Po ti si e jeton jetën?

364. Po shokët e partisë tuaj, para luftës, gjatë luftës si jetuan, e mbas luftës si jetojnë?

365. Keni halle e derte?

366. A ju merr gjumi?

367. Nga paraardhësit e juaj, a keni pasur „rob“ të gjakut të huaj?

368. Nga familja e nënës keni pasur „rob“ të gjakut të huaj?

369. Nga dajallarët e nënës keni pasur „rob“ të gjakut të huaj?

370. Nga dajallarët e babës keni pasëur „rob“ të gjakut të huaj?

371. A e keni bërë testin e ADN-së?

372. Cilit popull po i takojshit, që nuk keni treguar asnjë pikë respekti për të rënët në luftë dhe shokët e luftës? …

atikulli

. v4.7

Regjistrohuni për komente Komente (63 Publikuar)

avatar
miratoca.ch 26/06/2012 13:22:07
fatmiri nuk ka ko mu marr me ato qe kan ko mu morr me pallavra ku ishe murat ce 12 vite po tash
avatar
parrotulla nga ch 21/06/2012 14:36:55
tlumt murat po edhe nburg nzvicrr tradhtun shokt po asi kuptove kush jan kocovart ti me social po ato kuicun paret earmatimit inju rend se duet ta di poplli se ajnat jan npushtet
avatar
Lindita(mesa e dajes Xhemal,Murat e Ismet Jasharit) 18/06/2012 11:54:41
Jam krenare q
avatar
faketnahi 14/06/2012 21:34:59
duhet edhe lufetetaret e tjere me dale me fole si z.murat e me dale e verteta ne shesh se jena lodhe me korrupcion e me pune te keqija bolle mo!!!!!!!
avatar
Cali ShkuPjAn 14/06/2012 06:43:31
LAVDI DESHMOREVE TE KOMBIT ... RESPEKT .. Ju Pershendes Baca Murat dhe Familjen Tuaj JASHARI ... Dua Pak tju bej me dije qe keta jan pyetje Drejt Per Drejta te Njerezve qe njihen mes Vete e nuk jan Perralla apo Kopalla siq mendon dikush qe i Lexon e lendohet ne zemer :( ... FAKT esht o BaCa MURAT qysh Thot Dikush Investon me Mund e me Djers dhe me Shpirt Luften Kombetare ( Kosove,Lugin T`Presheves,iLirid-Maqedoni ) ... Por dikush Lufton me Intriga dhe me Ambicje Individuale, kjo do te Thot pse ka Luftuar dikush nuk do te thot qe te ben qka te don :) po ne qoft kush te jet ( Fatmir Limaj,Hashim Thaqi,Ali Ahmeti etj ) Populli nuk esht ROB i dikujt perveq qe esht Rob i All-llahut xh.sh.. Mos komentoni me ndjenja individuale apo simpatike por me Ndjenja Kombetare.. Sa i perket Pytjeve qenkan shum te Rrenda per ket Moment tash qe Gjindemi :( por kan Vleren e vet, vertet esht asht bo qkamos si ne Kosove si ne Maqedoni Shiqoni pak me shum e Hapni syt mos flej o Popull dil edhe Thuaji Joooo nji Materialistiiiii. Skemi kohe per te Humbur Jeta po shkon Bile gjeneratave te Reja fmijve tan mos tjau lojm keta Probleme po te ken problemet ne vijim me kohen e Tyre e jo me te Kaluaren... kjo qe deshiron Baca MURAT me tregu i Lumt e Kuptoj me dhimti aq shum sa qe me bani me qajt... Pseee eshte Pytjaa te Nderuar Luftetar qe jeni Gjall apo tash me Karier Politike ku dij qka me radh Jane be gjitha keto Padrejtsi Popullit a ju Vret Ndergjegja ndonjiher se vall Qka Bera :(:( pse e Bera a Lendova diken, Popullin, Simpatizuesit ... Jo jo vazhdojn edhe me tutje veq te ken Jet Luksoze me te Afermit e tyre dhe per Tjert pun e madhe se kush qenkan Pifff (A) ... eh More Baca Murat pak jan ata qe i kan FRIGEN ZOTIT per mos me be Gjera te Atilla po un tham Zoti te Rujt Ty me Familje dhe Gjith Popullin Shqiptar kudo qe te Jen se vertet esht shum Veshtir... Edhe un kam shum Pytje por tash nuk eshte Koha se ste Marin ne dore, menjiher thiojne ( Kush na qenka mor Ky nga doli kur skemi pa as skemi ndij etj.. ) keshtu Bahen budall para Lexuesve apo Shikuesve ... Kshtu qe un ju pershendes e Baca Murat mir esht tju besh 1 ka 1 Ftes ne TV Publike gjithve jo veq dikujt FLm
avatar
13/06/2012 19:57:48
Halili nga Kumanova pershendes zotri Murat duhet te krenohemi gjith shqiptaret kudo qejan qekemi pasur kete trim si vellaun tan dhe tonin Ismet trimin(Kumanova)lavdi atij e respekt per familjen Jashari se shum keni kontribuar per Kosoven kurse Fatmir Limaj,Hashim Thaqi,Jakup Krasniqi dhe te gjith qeveritaret Kosoves e sidomos keta qi permenda qikan perjetue luften duhet me menduar per kete familje kumanovare qeka kontribuar shuum per Kosoven flm
avatar
shqiptari MUSLIMAN 12/06/2012 22:57:30
sedi aika ra kijo leter limes ne dor nese ika ra net lajmrohet ketu neti jape komenetet e veta se kurr se kisha besu se fatmir lima ashte ksin lloj tradhtari valla fatmir mere litarin edhe furu se met vertet ste kamet qeter turp turp
avatar
miratoca.ch 26/06/2012 13:18:57
fatmiri nuk ka ko mu mor me ata qe kan ko me shkru pallavra
avatar
PRESHEVARI 12/06/2012 16:15:58
TE LUMTE BACA MURAT

aah fatmir hashim etj. zoti osht i madh!!
avatar
interpoli 12/06/2012 05:40:40
nuk di cka te shtoj vetem se komandant kumanova eshte legjenda e shqiptarve kudo qe jemi , i leht i qoft dheu i shqiptaris.e per bacin murat shume me vend dhe me kohe kto pytje ja ke shtru z.limaj e etj...
avatar
Lirije selmani ademi 12/06/2012 02:38:41
Jam krenare qe te kam daj (v
avatar
nga presheva 12/06/2012 02:36:19
NUK PO MUNDEM PA I THAN KETI BURRI KUMANOVAR EDHE NJEHER TE LUMT.SA HER QE E LEXOJ ME BEN PER TE QAJT.TE LUMT O VLLA NGA KUMANOVA.ME RRESPEKT NGA PRESHEVA.TE LUMT QE JE NJE NGA TE PAKTIT,APO I VETMI QE PERMEND ARIF SEFERIN.NJE PATRIOT,DHE LUFTETAR I QESHTJES KOMBETARE.
avatar
nga presheva 12/06/2012 02:28:34
nuk ka lidhje haga me kete ceshtje.limajn per ne hage do ngrihemi te gjith per ta mbrojtur nqs se duhet.por hajnin dhe tradhtin nuk ja fal askush,aq me pak populli.respekt per familjen JASHARI NGA KUMANOVA.
avatar
ANA 12/06/2012 01:38:49
TLUMT HEROI I GJALLE ALLAHU TE SHPERBLEFT
avatar
LEA 12/06/2012 01:26:13
HALLAT TE QOFT TY MUARAT JASHARI(DAJA IM)SEPSE MERRITOJ UNE DHE TE GJITH TE JEMI KRENAR PASI KEMI KSI FAR NJERIU NE MESIN TON FAMILJAR ATA QE TE NJOHIN TY E DIN SHUM MIR SE TI KUSH JE SEPSE NJERIU I MIRE DHE I BESUESHEM I QENDRUESHEM QE E KEDASHUR ATDHEUN ME SHPIRT DHE ZEMER JE PO AJ NJERI QE EDHE JETEN DESHE TA FLIJOSH PER KETE ATDHE E NDERSA ATA PERSONA QE NUK E DIN SE KUSH JE APO NUK DOJN QE TADIN DHE NDOSHTA TE KAN ZILI MUND TE THUAN QFAR TE DOJN EDHE NDOSHTA TE KUNDERSHTOJN MIRPO AJO GJE ESHTE E KOTE SEPSE ESHTE DIQKA E ZYMT DHE E PA VLERE JO SEPSE TE KAM TE AFERT DHE TE PERKRAHI ME QITH KRENARIN TIME MIRPO JE PIKERISHT ASHTU SIQ DUHET DHE PADYSHIM QE KE MERRITA TE PAKRAHASUARA NE KETE BOTE KETO PYETJE KAN DASHUR TE PARASHTROHEN EDHE NGA DIKUSH TJETER MIRPO ASKUSH SMUNDET TA MER GUXIMIN TA BEN NJE HAP TE TILL SEPSE ASKUSH NUK POSEDON DASHURIN E ZJART PER ATDHEUN E TYRE DHE KAN FRIGE PER NJE HAP TE TILL MIRPO POPULLI JON TE CILEVE IU KAN QORRUAR SYT ME MIR E PERKRAHIN NJE PERSON I CILI BEN CDOGJE TE FELLIQUR DHE QI I MASAKRON ATO DUKE MOS IALEJUAR ASNJE TE DREJT SE SA TA PERKRAHIN NJE PERSON I CILI DESHIRON QE TE ZEZAT TI QFAQ NE SHESH EDHE NJE HER URIME TE PERZEMERTA PER MARRJEN E KSAJ INXIATIVE TE MADHE JE NJE PERSON UNIKAT SKA SHANC ME PAS DUPLIKAT KJO ESHTE FAKT I GJALLE DHE ALLAHU I SHKATROFT KTO MAFIOZA UNE MENDOJ SE SHUMICA E SHQIPTAREVE DO TE JEN ME JU DHE ATA QE ENDE NUK MUND TA KUPTOJN DHE TE BALLAFAQOHEN ME KETE HISTORI ISHALLA ATA PERSONA ZGJOHEN NGA KY GJUM KU KAN RRENE DHE TA KUPTOJN ATE QE TI KE DASHUR TA BESH DHE PADYSHIM QE EDHE ATA DO TE PERKRAHIN DUHET TE JEMI TE DURRUESHEM
avatar
peja 12/06/2012 01:20:22
baca murat me respekt ty qe ke marr ket guxim po duhet te dalin te vertetat ne shesh se populli shqiptar ka qen 500 vjet nen okupim osman e 100 sllav menxi fal jush vllezerve motrave nenave baballare shqiptar gezuam lirin ne thojza se liri nuk kemi jemi me te robruar se sa kemi qen paramendon nje gje MESUSAT SHQIPTAR KAN PUNUAR NAT E DIT ME VITE TE TERA PA PAGES PER TE ARRIT NJE LIRI PO SI JAU KTHEN KJO PARTI QE ESHT POZIT
po BEKIM BERISHEN -ABEJA PSE I THEHET LAPIDARI PSE NUK VLERSOHET NE KOSOV AJO
KUR KROACIA PARLAMENTI KA MBAJTUR NJE MINUT HESHTJE NE KROACI E NE SHQIPTARET JA THYEM LAPIDARIN PSE KUSH ja thej
avatar
Malsori 12/06/2012 01:05:12
Bravo baca Murat pyetja e q
avatar
xxxxxxx 12/06/2012 00:17:21
oooo po shum te gjata dhe shum provokuse,kto pytje o muratooooo
po ma mir ti me u mar me punet tua more se,ske dijt qka me pyt.
kto jan hajgare more hejjjjjjjjjj
avatar
parrotulla nga ch 21/06/2012 14:41:30
tinga peja pot jgeg apo ju paren ekeni zot apo
avatar
12/06/2012 16:15:23
Po ti nuk paske as emen edhe emrin xxxxxxxx e peske shko ndonje spital nervor kontrollohu pastaj jep koment o i vram mos ke ba ndeshje me shleper e se di shti se burri shka asht burr del haptazi fol me emen si baca Murat se krejt ballkani e diaspora e njhin bacen Murat o xxxxxxx psiopat me paranoja
avatar
triumfi 11/06/2012 22:27:34
O Murat ke marr
avatar
Rainca nga mergata 11/06/2012 20:01:59
Respekt per familjen e Komandant Kumanoves e gjith heroit e popullit po ashtu edhe per gjith luftetart kudo qe jan vllezer athu nese pak ka te verteta kto sene a ka naj zot dikun e pyes edhe vetveten e pse i ma kjo tok kta njerz?shum respekt per shqiptaret e vertet.
avatar
shqiptari MUSLIMAN 11/06/2012 18:41:22
si sod me kujtohet ishte ni tubim dhe shqiptaret duhet me dhan per kosov pare njeri nga presheva uqu etha o vllezri mos e arroni presheven se kutr lirohet kosova neve nukna nje kosova tash fjalt e plakut pome bin ne mend po mlidhni tha pare eruni per preshev kosovaret ashtu jan po ekemi nanan shqiperi se per kosovaret zoti nalaft shnosh
avatar
Folsi 11/06/2012 16:00:14
Herr Murat Jashari,keshtu e ka filozofia mashtruese e Lump - Proletariatit .
Hiqen si te drejte dhe patriote ,e ne te kundertin sic edhe ju Herr Jashari i keni parashtrue pytjet,ata jane enigmatik per shoqerine.Ata kane qene edhe ne te kaluaren enigmatik ,por te mbeshtjelle me problemet e shoqeris robruese shqipetare kane ditur te jene profiteret te medhenj te kohes sic po i shtroni edhe vet ju pyetjet , pra kane qene pehlivane ,shkerdhate,kopuk,bandite,maskarenj,e ne fund edhe MAFIOZ.Te dale nga nje padituri e thelle me nje ego te madhe per emer dhe pasuri kane shfrytezu ne maksimum sinqeritetin dhe atdhedashurin per nje liri mbare kombetare te shume shqipetarve te te gjitha tokave shqipetare.
Te dale nga nje shkolle komuniste primitive ,pra majtist te stilit Kores se veriut KIM JONG kane marre para veti masa te tera te shoqerise shqipetare deri edhe ne Europen Perendimore.
Cjerreshin me PARRULLA KOMUNISTE - MARKSISTE te asaj kohe.Pra bajraktar me nje zero vizion per KombinShqipetare.
Rradhiteshin ne te majten me primitive te asaj kohe te Europes. Ishin ma teper masakrenj dhe parazit se sa dicka tjeter.
Pra ne funde mbas nje sakrifice shume te madhe te kombit shqipetare ne tokat e robruara dhe me nje kanosje shfarosese te armikut deri edhe ne asgjasim total te kombit shqipetare ,forcat e medha dhe te moderuara dhe demokratike te Botes ,Lider te Lirise i ndihmuan kombit shqipetare bashke me shume luftarete lirise ku ne mesin e tyre ka shume deshmore dhe invalid te luftes,i dhane nje fund te mire Egzodit shqipetare,duke e shpetuar nga shkaterrimi total i Kombin shqipetare.
Ishte pra sakrifica dhe durimi teper i madh i kombit shqipetare si dhe nderyrja e pa shmangshme dhe demokratike humane e Forcave te medha te botes se lire qe e shpetuan kombin shqipetare nga shfarosja totale.
Dhe ja pra mbase shume vitesh Herr Jashari edhe vete ti u vertetove se cfare lidere kane qene ata Lump - Proletaret te komunizmit primitiv e cfare jane sot te njejtet duke u transformuar ne demokrat kapitalist , por prap PRIMITIV.
JANE MASKARENJ HERR JASHARI TE TRANSFORMUARIT,JANE KOPILA .................dhe mbeten Kopila deri sa historia ti njofe te tille.
avatar
sedat 11/06/2012 15:51:45
me mir von se kurr.
avatar
shqiptari MUSLIMAN 11/06/2012 13:33:46
pershendetje njeri prek komentarve kish pyt kush ashte Murat jashari une enjof murat jasharin prej ne Murg te zvicrres kur ka banu murat jasharin e byllen ne burg ne stgallen me vllahun e xhavit alitit murat jashari para ghughit tha se une nese kam munci edhe qipritin ja qoj uqk per me largu shkaun prej kosove murat jashari ishte shum besnik ne kohen e luftes kur mergimtart nuk e kersejshmi vetum pse ishte murat jashari shum mir me kujtohet kur meni tubim ne Flums murat jashari tha opopull dine se une vetum me kundra te ushtris qlirimtare kam shkel kumanoven murat jashari ahste ni njeri icili kurr nuk eka kersy per kosoven met vertet sod jakan kthy shpinden murat jashari betet sibol i par i shqiptarve pa qivija lum ajo nana qi elindi ismetin edhe muratin injof krejt qikan punu ne ch per kosoven po asnjei nuk kaba sa murati edh trim ishte po edhe patrijot i vertet une sekam muratin as daj as kusheri po enjof si tjert po met vertet ishte maimiri qi punojke per kosoven ishte edhe vaghidi nga Walenstatdti poaj vetum ukry lufta ne kosov nuk i interesoj per kumanoven kurse murati vajxhdoj edhe tutje aj ponon per shqiptari - Murat jasahri vetum te para se me ty jemi tije i shejt per shqiptari te pershendes nga zemra kam qef metaku se je burri i fort je patrijot i shejt
avatar
Realisti 11/06/2012 13:05:14
Natyrisht te gjithe ata qe sot harrojn
avatar
miratoca 11/06/2012 12:18:34
i nderuar vllau i ismet jasharit,te gjith ata qe kan luftue me zemer te dlir dhe pa kurfar interesi qe ne te ardhmen te behen te pasur, te njohur te ken pozita ne shtet apo edhe ndonje interes sado te vogel,ato te cilet kan luftue me zemer e me shirt per clirimin dhe bashkimin e trojeve shqiptare sot i bejm homazhe tek vorret e tyre dhepermendim djemve ,vajzave nipave mbesave tona trimrin dhe vepren e tyre.pas lufte pastaj dalin shum esata,por ne sikomb shqiptar qe jemi dhe ende problemi kemi me i bashku kto copa te vendit qe na kan mbet nuk duhet te themi se ai apo kykeshtu apo ashtu ka ber ne luft .kur ti bashkojm keto treva ilire siqkan qen edhe me heret ateher edhe une personalisht te kisha ndihmue me shfaros esatat e shqiptaris,[por nese edhe populli e sheh se me te vertet eshte trathtar]tani per tani na duhet vetem bashkimi dhe uniteti se ende nuk jemi ashtu siq kemi qen dhe perse vllau yt apo i tjetrit apo i yni ka dhen jeten .ti tregojm botes se perse kan dhen jet ata e jo per mosmarveshjet tron per interese personale apo per pozita shtetrore.me shum rrespekt miratoca.
avatar
uck 11/06/2012 10:28:37
ti kish bo kto pyetje naj kujt tjeter nejse su kon edhe cudi po fatmir limes po kjo mare per ket osht 2 her ne hag pe qojn edhe ktu po dojn me denu e sun pi gjejn asgje e ti pi kumanove pe akuzon kjo sosht normale po nejse se konke kon ushtar i rugoves kjo 100% e sigurt.
avatar
reshki 11/06/2012 02:49:25
o ti shkenca si mbas teje kur koka dasht te behen keto pytje a mos ka qen kosova ndojher ma e qet e ma e fort kurr gjithmon katastrof une pajtohem me murat jasharin qe i ka bere keto pytje ta dijm edhe ne se kush kan qen kta njerz qe sot e kan ba kosoven (hara kiri) vrahen njerzit humbin kush nuk di se cka po bohet per interesa te vetebajn allashveresh me shkie me maqedon nuk i japin pes pare per shtet e poplli i ka shpresat te kjo udhheqsi e cila edhe rrenjet don tja shkul shtetit duke vjedh shtetin e vete
avatar
une 11/06/2012 22:30:52
uck: pom vjen shum keq met thon po koke shum i ri edhe me vjet edhe me mende ti se pari nuk e njeh hiq murat jasharin dhe po don me tregu se ushtar i kujna ka qen njeri ma te drejt se murat jashari nuk ka pas edhe nuk ka muart jashari ka qen nder aktivistet me te mdhenj ne luften e kosoves ika njoft te gjith siku se djemt e vet si i njef osht e mundur se djemt e vet nuk ika njoft ma mir se kta hajna qi jan ne qeveri te kosoves ti paske ne voj pak per pushim se qenke i lodhur klm
avatar
PRESHEVARI BB 11/06/2012 02:34:20
I nderuar Murat Jashari nga fshati Alizare-Kumanov
avatar
bajrami nga sg 11/06/2012 02:13:45
Qoft dheu i let per komandantin, kurse e kisha pas nje mendim timin personal per vellaun e komandantit. per tia shtruar keto pytje esht dasht jo me leter por me thirr tadiotelevizionet shqiptare si RTK,RT21,KTV,TOPCANELLIN .etj etj edhe me ja ba keto pytje direkte live,
Se keta jan rrenca hajna jan njerz qe ta mbshjellin lomshin e penit para duarve,,,,jan njerz qe e kan vra shoki shokin pse e ka mbi nje grad me lart se tjeteri edhe at duke luftu vdiq ne betej E SI VDIQ, NE BETEJ A SHOKI VET E KA VRA..keta tash me keto pytje dit e nat komunikojn e i msojn persmendsh se kta skan tjeter pun edhe dalin pra tv edhe ju pergjigjen, po ti kishit zan para tv pa u pregadit ky krymadhi fatmir limaj sod ishte ne hag edhe me at kryehutin hashim thaqin.... oooooo POPULL A PO E SHIFNI KUSH E KA KAP KET PUSHTET NE DOR PO QA NDIN BRE KY PER PRESHEV E E BUJANOVC E MEDVEGJ E PER TE GJITHA TROJET SHQIPTARE...ZBESOJ SE ESHT KY SHQIPTAR me falni se kam gabu naj send po jam nje njeri pa shkoll e muj te gaboj.... po gabojn kta politikan e un se po gaboj naj shkronj mos ma zini per te madhe
avatar
sala 11/06/2012 01:46:53
pershendetjeper gjith;
sedi pse habiti aq me keto pyetje po keto munde te ban gjithsecili pyetjet munde te jen provokuese pore gjerat sqarohen kure te behen pergjigjet edhe une munde te pyes -pse murat jashari ne luften e maqeodnise ishte nje 0 ? pyetjet kure mos i merrni si rezultat se rezultati arrihet me pergjigje>>>murat jashari -vet eshte nje ? e madhe qe ska dhan pergjigje per asgja
avatar
12/06/2012 16:32:47
Pse kush ije ti me ti interasu pergjigjet e baces Murat ,Baces Murat sun i bajn pytje se aj ska pas vakt per pytje aj ka vepru me muj tu nga per popullin shqiptar ska mujt as ni dark ne shpi te vet me hange me gru e me fmi ,ti paske met me than kshtu ti duhesh me mar avdes e me permen bacen Murat ,shko pusho se shum kane e lodht psiqikisht ishalla ban ma mir pershendetje
avatar
DAJA preshevar 11/06/2012 01:36:27
SHume pyetje me vend 100%.. Hashimi ,limaj,kan bo shume pasuri tmadhe ,me pas punu ne zvicer me gra e me thmi 50 skishin mujt me bo qaq shume pare ,,,amo i vjedhen ndihmat qe vishin per deshmore e per te varfrit. e shume shume lloje hajnie bonen,,e u pasurun perveti,marrja zez tash naj ka mshel deren per kosove preshevarve,, asnji her nuk i mbrojti shqiptart ne presheve,asnji her nuk foli ne mbrojtje te ushtarve uck ucpbm,,,ae kini pa shkaun edhe rrejshem folke sa me trimni,,mos me kon kfori,ivica daqiq hi ja bon punen e grave hashimit jakupit bajramit,,marre eshte kurgjo skan bo kto muta sa kohe,e shkatrrun popullin,Marre o politikan te kosoves,dilni hupni pi kosoves.
avatar
android 11/06/2012 01:15:17
se ka leht ky zotri qe ka dal me kto pytje para gjith popullit,ska faj se ndihet i lere pas dore pas gjithasaj sakrifice te familjes se vet,sakrifice e lare me gjak por edhe financiarisht.Zoti i ndihmofte
avatar
A.ch 11/06/2012 01:14:34
I kuptoj shqetsim e vllaut te komandant kumanoves por keto pyetje nuk e kthejn nuk e rinngjallin komandantin keshtu mendimi im eshte shperblimi dhe nderimi i vjen prej Allahut komandant kumanoves kurse te gjallet duhen te ken durim te shikojn te para sepse nuk vdiset me te vdekurin ai Komandant Kumanova e ka kryer misionin per ket Dynja kurse neve ne mbetet ti perkujtojm dhe mos ti harrojm kurre se vleren e tyre po e gezojn rinia dhe ata jan ardhmeria jone kombetare ,sa i perket pyetjeve ka edhe me shum se sa i ka shtruar vllau i Komandantit por shperblimin dhe vlersimin me te mir e jep Allahu e jo Fatmiri apo Hashimi sepse shperblimin qe i takon te gjith te Renve per atdhe ska njeri ska potencial qe e paguan pervec Allahut.shpresoj dhe besoj se Komandant Kumanova pushon i qete ne graden me te lart qe ia ka dhen Allahu (shehit)
avatar
13/06/2012 02:04:47
Aj fol per lisa e ti fol per fshisa sedi a e paske lexu letren me pytje po nashta e ke lexu po se ke kuptu ,po bir fle se nesra nashta duhesh te puraxhija me ja mel lopt nsaba heret se
avatar
bruksel 11/06/2012 00:27:57
i nderuar z. MURAT JASHARI ju pershendes per zemer sisht .Po ne vetem flasim kot populli ju edini me se miri po edhe eke te drejt deri sa kan qen luft fatmir limaj dhe ISMET JASHARI shok te ngusht kan qen po por pasi qe u kry lufta nuk ju njeh si familje e Jasharaj si kshtu. qa po thuni ju vllazni aj asht fakt qe u nda nga kjo bote zoti e shperbleft me xhenet po ka lan mbrapa tjeter kuna i ka 5 vajza gruan a duhet te kujdeset ndokush per ta a jo qa po mendoni ju . partit din mi reklamu pergjdo dite a KOMANDANTAN qe e dhan jeten per liri kurr nuk duhet ti permendin kshtu mendoni ju popull
avatar
11/06/2012 00:02:23
une per vete nuk e di si behen kto pytje te pakuptimta per mua them jan plotsisht te pa drejta ndaj ktyre burrave.Kto pyetje duhet bere ne nje emision te drejt per drejt ne prezenc te tyre dhe me ja thon ne kater sy.Ka pas plot ushtar luftar mos te keq perdorin ketu edhe djersen e plot trimave qe ka pas kjo luft.Jam plotsisht dakord por gabimi eshte se njeher eshte me u perballu me ndonje televizon e pastaj me dal ksi soji
avatar
Flora mbesa e dajes Xhem,Murat,Komandant Kumanoves(ISMET JASHARIT) 10/06/2012 23:33:47
eh more Daja Murat boll keni kontribu per kosove e atdhe e per lirin e popullit shqiptar me kujtohet nje rast per pervjetorin e KOMANDANT KUMANOVES (dajes Ismet) kle
avatar
emigranti 10/06/2012 23:10:08
me vjen mir qe i thue vetes qe je shqiptar po ksi lloj pytje nuk bahen, se ai i vdekuri nuk ka shkue ne luft per muratin apo xhemen,vellaun e vet po ka shkue me ndimen e zotit mi ndihmue motrave dhe vllezerve shqiptar,me qliru kosoven qe kan qen ne luft si xhdo shqiptar edhe ai.ksi lloj pytje i shkruan nje njeri qe ka pas karakter dhe lek e kur jete pa lek jete edhe pa karakter.si ky( murati)kurse per pytjet sea kan gjak te huaji nga nena apo dajallaret, kjo ashte marri per ju,se ty o murat vetem nje vella tu ka vrae ne lufte,te tjeret antar te familjes tu kan vrae ne dyre te huaja.per pune te flliqta.......
avatar
lisi 10/06/2012 22:45:58
kush eshte murat jashari?
PAS LUFTES NE KOSOVE PSE?MURAT JASHARI VELLAU I KUMANOVES NE PER ZVICERR KA SHPERNDA DEZINFORMAT KUNDER NJERZVE TE U
avatar
Ferdane Alidemi Bajrami 10/06/2012 22:33:37
E lexova me vemendje ,apo qfar me ndodhi mua qe nuk po mundem me kuptu ?!,...
Vetem per nje gje un mund te them: po te kishte qen FATMIR LIMAJ shembull VLLAU IM me nje SHTEPI dhe nuk kisha pasur un mundesi te di qdo levizje te tij ?!!!!!!!!!!!!!!!,...po nga gjitha kto te dhanura mua me lejn me mendu ndosht duhet gjat dhe me i ANALIZU,...por UN ma mir ja le ne dor te madhit ZOT ne qoft se FATMIR LIMAJ ka gabu ndoj send te kerkoje falje ne POPULL dhe besoj qe e fal kurse ne qoft se UN,TI,AI ose AJO vetem pse deshirojm ta NJELLOSIM per ndoj gabim ju lutem te kerkojm FALJE PUBLIKE ME ZE TE LART TE I MADHI ZOT,"O ZOT ME FAL PER KETO PYETJE SEPSE DESHTA TE MARR VENDIN TEND O ZOT",sepse e di DHE JAM E SIGURT qe te madhit ZOT ne asgje nuk kemi mundesi ti fshehim,...
avatar
10/06/2012 21:45:04
rrespekt per komandantin e gjith familjen tuaj kam vetem ni pytje per ju i nderuar ne shum pytje fatmirit idrejtoni shoku per at se jeni ende shok e fillove nga ai apo ngase gjarpri duhet gjuajtur ne kok
avatar
st gallen 10/06/2012 21:25:46
une enjof muratin ikalan fmija pabuk per kosov ekadajt kashoren efundit ishalla zoti japagoft se saperkta vdes gjith familja murat jasharve
avatar
st gallen 10/06/2012 21:21:36
zotri murat te prtshendes por vitet 90 pate ardh ni kafe mepi teun tepata than ik atinve se rthtar jan ato pak mu idhnove shum kishe pas bindje te plot nato pa ftyr
avatar
10/06/2012 19:42:45
leht ju beft dheu legjendes se pa vdekur komandant kumanova inderuari VELLAU i komandantit keto pytje qe ike bere te gjitha jan te verteta dikush ka dhan jeten per liri ekta politikanet lujn me lirin e deshmorve
avatar
peshendetje 10/06/2012 19:33:58
Pasha Allahu e madherishem nese eshte e vertet kjo cka lexova turp dhe tradheti p
avatar
shkenc-es 10/06/2012 18:38:41
kurr nuk eshte von,von eshte kur e len kejt,asnjehe si thua...
avatar
corrotica 10/06/2012 18:05:46
rrespekt
avatar
un 10/06/2012 17:56:25
keto pyetje si duket i ka be ky moti koh. pasiqe prej pyetjes 65 i pash disa pyetje rreth gruas se F.Limajt e cila ka me shume se 1 vit qe ka vdek. ose moti koh ose ska rrespekt ky vllau i Komandantit me bo ksi pytje
avatar
canoni 10/06/2012 17:47:30
Kjo asht tmerri i Udh heqjes se qeveris dhe PDK se . KY asht realiteti me vllezrit tan qe ju ka ndodh. Ky asht realiteti . I PDK se . Kta njerz nuk njohin drejtsin po vetum VRASTIN siq i kan vrae ne luft e mbas lufte njerzit ma te mir te kombit .Por do te pergjigjeni te gjith ooooooo Trima me Baterija. e jet shkurt ne politik


TURP TURP TURP Per tye dhe per s hoket e tu TRADHTAR
avatar
6prindin ish UCPMB 10/06/2012 17:14:03
ja kish bo terr ZI..cdo fjale ktu amo cdo pyetje eshte e vertet.cata qe ja rrehen shpinen cata e shtinen burg...;nejse kjo per Luginen so senn na kena tjeter hesap ishalla smesmi per meshire te kosovarve se ..... shume shqiptare jane vra ne mbarimin e luftes kush i vrau {e sa atentate IBRAHIM RUGOVES....me pak fjal per qesi sene UCK ja keni nxi pak historine,,, jom pro qe njereze te UCK ta ken pushtetin dore te KS amo jo me vra njerez me arsyen ai eshte i zoti her do kur do ma mere pushtetin....populli i dine kto pune po smun mi shti ne burg njerz te UCK.. jon vra edhe shpiuna ..amo shume pak krahasim me xhelozite,,,,,,
avatar
g 10/06/2012 16:45:05
kto pyetje u dasht me ja dergu HASHIM THAQIT
avatar
10/06/2012 16:40:21
Plotsisht pajtona mevllaen eismet jasharit heroit tekombit pak von po mamir von se kurr jo duhet midit poplli krejt
avatar
Shkenca 10/06/2012 16:22:24
Shume e pa logjikshme kjo leter?!,,,,Respekte per Vellaun tend hero por u desht pak me heret ti besh keto pytje, e jo tani ne keto momente sic eshte kosova!
avatar
13/06/2012 02:17:13
Ku jeni kan ju ma heret pse ju si keni hap syt vet ki ka prit ju mos pi ftilloni vet po ju mocen pi persheshi sun pe nzerrshi kollomo
avatar
Leotrim 10/06/2012 15:48:14
Lavdi te ghith deshmoreve te kombit te rene per liri...
avatar
anaconda 10/06/2012 15:26:32
shum pytje me ven besoni se te gjitha ikam lexuar me vemendje hallall te qoft buka qe e han dhe i leht i qoft deshmorit tan kumanoves e vllaut ti ijap perkrahje gjith se shum shum me ven ka fol rresekt per familjen jashari
avatar
as-89 10/06/2012 15:19:43
heh sa e sa veta duhet me jav ba kso lloj pyetje, hallall te koft, gjithqka vonohet po nuk harrohet.
avatar
10/06/2012 21:38:55
dasht zoti e te gjitha pa drejtesit zbardhen kshtu si mendon e shkrun vllai jon Lavdi
Total: 55 | Treguar: 1 - 55

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin që shikoni në imazh:

Captcha
  • Dërgo email miqëve Dërgo email miqëve
  • Verzioni për printim Verzioni për printim
  • Vetëm tekst Vetëm tekst

Vlerëso këtë artikull

3.40
Presheva Web Portal
. v4.7
. v4.7
. v4.7