Ballina | Opinione | Darka Sekrete

Darka Sekrete

Madhësia e germave: Decrease font Enlarge font

Në kohët e lashta në të Enjtën e Madhe , Krishti kishte mbledhur apostujt në një dhomë në Jerusalem dhe aty e kishte kryer Darkën sekrete.
        
Çfarë kishte thënë Krishti në darken sekrete kur e kishte bekuar bukën?
*Merrni ,hani;Ky është Trupi im i cili thyhet për Ju,për faljen e mëkateve*
         
Çfarë kishte thënë Krishti në Darkën sekrete kur e bekoi  gottën e verës?
 
*Pini nga kjo të gjithë; Ky është gjaku im i Betimit tim të ri e cila derdhet për ju,dhe për shumë të tjerë, për faljen e mëkateve.
          
Ky  ishte SEKRETI ,SEKRETI MBI SEKRETIN, GJITHËSEKRETI dhe nga e tërë kjo ,kjo darkë quhet darka secrete./e mëshehtë/
         
Kur i  kishte falur të gjithë nga mëkatet, tek njeri nga ta i quejturi Juda Iskariotski  ishte futur  Satana . Ky ishte larguar nga darka dhe kishte tradhtuar Krishtin për tridhjetë  florinjë.
        
Këte darkë sekrete apo të fundit ,Leonardo da Vinçi e kishte shprehur permes veprës artistike –freskës më vitin 1494.
        
Por  me që më vonë u krijuan dy freska ajo Bizantine apo ortodokse dhe ajo Latine,darka  sekrete  në të Dielën e Madhe  me datë 11.03.2013.viti në Bruksel në mesë të kreut shtetërorë sërbë ,Kryetarit, kryeministrit dhe zavendëskryeministrit  me Shefen e Diplomacisë Europiane ,baroneshën Ketrin Eshton në Bruksel,për palën shqiptare që nuk ishte prezente nuk është e qartë se I takon asaj ortodokse, apo latine, është darkë secrete apo darkë e fundit nga se nuk kishin arrijtur të hanë e të pine nga ajo çfarë kishte servuar z.baroneshë Eshton.
        
Diçka nga ajo se çfarë qe servuar në darkë turpshëm u tha se OFERTA ISHTE KJO:
                  
Veriut statusi special,Sërbisë data  për fillimin e bisedimeve për antarësim?
                    
Kjo ishte Menya çfarë dëshironin të ftuarit në këtë darkë?
     
Na doli edhe diçka tjetër se i ftuari i pare kishte arrijtur të ketë edhe qasje në Menyn nga Z.Eshton por ai asesi nuk do i pranojë këto ushqime!?
      
Dhe pas dilemës do ketë apo nuk do ketë Meny i parii darkës pas përfundimit të darkës kishte deklaruar se nuk kishte Meny, edhe pse më pare e kishte thënë se ka patur mundësinë të e shohë PROJEKTMENYN. Në fund doli se letër nuk ka? *non papir*.
           
Zonja Eshton ,darkën për të  Dielën   e madhe e kishte planifikuar ta vazhdojë në të Enjtën e madhe me palën shqiptare, por kësaj radhe në shtëpin dhe sofrën e shtëpiakut në KOSOVË.
         
Me që në njerën nga freskat e kësaj darke figuron përveqë apostujëve/13/ edhe një grua e fuqishëme , atëhere të presim se me çfarë MENYJE do shërbehet shtëpiaku-KOSOVA
        
        
Nga se në njerën nga freskat , është servuar peshku, do jemi në pritje se kush nga apostujt do e hajë PESHKUN   e servuar në sofrën e DARKËS SEKRETE. Ka arrijtur apo jo
Kreu shtetror sërbë ta vëjë në gjumë në Darken e së Dielës së madhe ,Baroneshën e rrespektuar, miken e shqipëtarëve.
 
 
Sipas agjendës së planifikuar ,ky peshk nuk ka jetë më të gjatë se data 20.03. apo 28.03.2013. nga se duhet të zhduket nga sofra e Darkës secrete apo edhe ndryshe DARKËS SË FUNDIT.


Shkruan YLBER ALIU, Preshevë

atikulli

Regjistrohuni për komente Komente (2 Publikuar)

avatar
Marsi 16/03/2013 00:18:57
Teorite e konspiracionit ishin veti e serbeve, qe nga viti 1990...Shqipareve nuk iu duhen kopjime...
avatar
rexhep 14/03/2013 08:28:34
Eselamu alejkum

Hajr inshaAllah...diçka po zihet !!! ... diçka po na servohet !!! ...me siguri me Meny të fortë !!!.
Selam
Total: 2 | Treguar: 1 - 2

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin që shikoni në imazh:

Captcha
  • Dërgo email miqëve Dërgo email miqëve
  • Verzioni për printim Verzioni për printim
  • Vetëm tekst Vetëm tekst

Vlerëso këtë artikull

0
Presheva Web Portal