Ballina | Religjioni | Besimi | Të mos shkosh në punë

Të mos shkosh në punë

Madhësia e germave: Decrease font Enlarge font
Të mos shkosh në punë

Të mendojmë se njeriu ka një dyqan për të siguruar jetesën. Atij i duhet që çdo ditë ta mirëmbajë dyqanin me furnizime të ndryshme dhe t’i mirëpret blerësit. Por, çfarë ndodh nëse ai nuk shkon një ditë në dyqan? Po nëse për dy, tri, katër apo pesë ditë nuk shkon? Ai do ta ketë një humbje të madhe. Përfundimisht, ai do të dështon nëse vazhdon kështu. 

Si muslimanë, jemi prezentues të Islamit në këtë botë. Detyra jonë është të praktikojmë Islamin tërësisht dhe t’u tregojmë njerëzimit se çka është Islami. 

Shumë nga ne, nuk e kanë përmbushur këtë detyrë për 20 vite! Disa për 60 vite! Por ç’është puna e atyre që për shumë vite nuk e kanë bërë një gjë të tillë? 

E gjithë bota është e prekur nga kjo. Shumica e jomuslimanëve vdesin si jomuslimanë dhe muslimanët vdesin pa iman dhe pendim. Mos të na kaplojë lumturia nëse shohim një apo dy njerëz që janë bërë muslimanë. Në vendet e Afrikës, Amerikës Jugore, etj. shumë muslimanë e kanë braktisur Islamin për disa para dhe ushqim. Nëse ne muslimanët do të bënim punën tonë, atëherë asnjë nuk do të kishte mbetur i uritur në këtë botë. Po ta paguanim zekatin tonë, asnjëri nga ne nuk do ta blente zjarrin me pak dollarë të misionarëve. 

 

islamcan.com

Përktheu: Safet Pllana

 

 

atikulli

Regjistrohuni për komente Komente (5 Publikuar)

avatar
02/04/2012 01:55:45
Edhe pse pas vitin 2000 u hapen shum,e fakultete si shtretror njashtu edhe privat prap se prap ka mbet Injorance e thelle
avatar
preshevarja 02/04/2012 00:29:26
fjala eshte pa namaz ska xhenet pa pun ska dunjallek selam
avatar
Adrijan 31/03/2012 01:18:12
Si do ta praktikojom ne islamin kur kjo feh na parandalon shum veprime ne ket koh .
kemi humb ma shum se 200 vjet zhvillim.
Si do te na sqaroni ju fetar ket fatkeqsi te shqiptareve!!!!!
avatar
Hasan El Basriu 20/03/2012 23:25:52
Eshte fjala per dynjallekin edhe muslimant, qe nuk po i permbushin obligimet fetare. Po te i permbushin obligimet fetare do te ishte gjendja me mire... Obligim fetar eshte edhe puna!
avatar
20/03/2012 21:14:22
asgje skuptova per cka esht fjala tash per pun.. apo per dyqan apo per fejen
Total: 5 | Treguar: 1 - 5

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin që shikoni në imazh:

Captcha
  • Dërgo email miqëve Dërgo email miqëve
  • Verzioni për printim Verzioni për printim
  • Vetëm tekst Vetëm tekst

Vlerëso këtë artikull

3.00
Presheva Web Portal