Ballina | Shëndetësi | Këshilla | Çamçakëzët ndihmojnë në mbajtjen mend

Çamçakëzët ndihmojnë në mbajtjen mend

Madhësia e germave: Decrease font Enlarge font
Çamçakëzët ndihmojnë në mbajtjen mend

Përtypja e çamçakëzit mund t’i nervozojë mësuesit, por ama është e vërtetë se kjo ndihmon në përmirësimin e memories së nxënësve.

Studimet e fundit thonë se përtypja e çamçakëzit në klasë ose gjatë realizimit të detyrave të shtëpisë përmirëson nivelin akademik të adoleshentëve.

Hulumtimet e fundit të zhvilluara nga kompania amerikane e çamçakëzëve, William Wrigley Jr. Co., janë zhvilluar në 108 nxënës të klasës së tetë në orët e matematikës.

Ata i kanë ndarë nxënësit në dy grupe, një grup që ka përtypur çamçakëz Wrigley pa sheqer gjatë orës derisa i kanë bërë detyrat dhe derisa kanë bërë test më pas, dhe një grup tjetër që nuk ka përtypur.

Nxënësit të cilët kanë përtypur për 14 javë çamçakëz në klasë dhe kur kanë bërë detyrat e shtëpisë, kanë treguar një ngritje të nivelit të matematikës në test, krahasuar me ata që nuk kanë përtypur.

Edhe shkencëtarët të cilët nuk kanë pasur të bëjnë me këtë studim, thonë se çamçakëzi, përveç tjerash, mund të ndihmojë edhe në reduktimin e stresit, të rritë përqendrimin dhe në këtë mënyrë t’i përmirësojë aftësinë e të mbajturit mend. 

 

 

atikulli

Regjistrohuni për komente Komente (0 Publikuar)

Total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin që shikoni në imazh:

Captcha
  • Dërgo email miqëve Dërgo email miqëve
  • Verzioni për printim Verzioni për printim
  • Vetëm tekst Vetëm tekst

Vlerëso këtë artikull

0
Presheva Web Portal